CombiRaad_Nieuws_Woonkeus website

Nieuwsartikel 25 januari 2020 – Auteur Woonkeus Drechtsteden • Bron Woonkeus website 

De website van Woonkeus is verbeterd

De website van Woonkeus is verbeterd om u nog beter te kunnen helpen. Een onderdeel van de verbeteringen is dat wij uw gegevens op een andere manier vastleggen. We vragen u daarom de gegevens van inschrijving  te controleren en aan te vullen omdat wij niet alles voor u konden aanpassen. U ziet alleen passend aanbod als u uw gegevens heeft gecontroleerd en alle panelen onder Mijn gegevens groen zijn.

De belangrijkste wijzigingen op de website zetten wij hieronder voor u op een rij.

Inloggen met uw e-mailadres
Logt u voor de eerste keer in op de vernieuwde website? Dan doet u dit nog met uw registratienummer. Daarna hoeft u alleen op bevestigen te klikken om uw e-mailadres te bevestigen. De volgende keer logt u dan in met uw e-mailadres.

Als er meer inschrijvingen zijn waarin uw e-mailadres wordt gebruikt dan blijf u inloggen met uw registratienummer. U ziet dan de mogelijkheid om uw e-mailadres te bevestigen niet.

Inschrijfdatum en Gecorrigeerde inschrijfdatum
Tot 1 januari 2020 telde naast de inschrijfduur ook de woonduur (het aantal jaren dat een woningzoekende vanaf 18 jaar woont op het huidige adres) mee. Elke maand inschrijfduur leverde een punt op en elk jaar woonduur ook.

Vanaf 1 januari 2020 geldt alleen nog de inschrijfduur. Echter: wie ingeschreven staat als woningzoekende is zijn of haar woonduur niet zomaar kwijt. Woonkeus Drechtsteden zet de woonduur vast en berekent daarmee een gecorrigeerde inschrijfdatum. Voorbeeld: twaalf jaar woonduur levert een jaar extra inschrijftijd op. Zo blijven de opgebouwde rechten intact. Nieuwe woonduurpunten komen er vanaf 1 januari 2020 niet meer bij. Uiterlijk per 1 januari 2025 blijft alleen de inschrijfduur over.

Wie nog niet staat ingeschreven bij Woonkeus Drechtsteden, heeft in 2020 de kans om zijn of haar woonduur te verzilveren. Dat kan interessant zijn voor mensen die al lange tijd op het huidige adres wonen en (op den duur) willen verhuizen.  

De woonduur van nieuwe woningzoekenden telt mee, zodat ook zij met een gecorrigeerde inschrijfdatum in het systeem komen te staan. Let op: dit is alleen mogelijk in 2020. Nieuwe woonduurpunten komen er vanaf 1 januari 2020 niet meer bij. Uiterlijk per 1 januari 2025 blijft alleen de inschrijfduur over.

Woningadvertenties
Elke woning staat minimaal 3 dagen op de website. Dit was voorheen 7 dagen. Als u 2 keer per week op vaste dagen naar het woningaanbod kijkt, mist u geen enkele woningadvertentie. U kunt ook een abonnement op het Digizine nemen om per e-mail bericht te krijgen als er nieuw woningaanbod voor u is.

Digizine
Het is nu mogelijk een abonnement te nemen op het Digizine onder Abonnementen. Met een gratis abonnement op het Digizine wordt het zoeken naar woningen nog eenvoudiger. Op de website ziet u of er nog meer passende woningen voor u zijn. Als uw abonnement actief is en er nieuw passend aanbod voor u is, ontvangt u het elke zondag- en woensdagavond per e-mail.

Woonwensen
Om uw woonwensen op te geven, moet u inloggen en naar Mijn gegevens en Mijn Profiel gaan. Bij het onderdeel Woonwensen vult u uw wensen in.

Betalingen via Buckaroo
Wij incasseren de inschrijf- en verlengingskosten namens Woonkeus Drechtsteden via Buckaroo. De naam Buckaroo ziet u daarom terug op uw bankafschrift en betaalverzoeken.

Voornaam invullen
Er is een veld bijgekomen om uw voornaam in te vullen. Hiervoor moet u inloggen en naar Mijn WoningNet en Mijn Profiel gaan. Bij het onderdeel Huishoudsamenstelling en inkomen vult u uw voornaam en die van uw eventuele medeaanvrager en/of kinderen in.

Heeft u nog vragen?
Woonkeus is bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00-17.00 uur op telefoonnummer 088 – 78 00 378 (gebruikelijke belkosten).

Delen

© CombiRaad 2023 - Design & realisatie: USEcc