project De Werf, Zwijndrecht

Nieuwsartikel 24 oktober 2022 – Auteur CombiRaad • Bron CombiRaad

Onderhouds- en verbeterproject De Werf, Zwijndrecht

De werf Zwijndrecht, 2 woonblokken, 45 woningen

Binnen de woning
De planvorming omtrent het verbetertraject van de woningen is alweer sinds de zomer van 2022 gereed. Het bewonersboekje is rondgestuurd en sinds 1 augustus 2022 is de benodigde 70%, nodig voor het uitvoeren van het project, behaald.

Wat gaat het project exact doen?
Met name door de ligging van de woonblokken aan de waterkant van de rivier is er extra aandacht voor het verhogen van het energielabel, waardoor de woningen energiezuiniger zullen worden.
De werkzaamheden die hieronder vallen zijn het vervangen van kozijnen, schuifdeuren en het aanbrengen van driedubbel glas.

Op dit moment hebben de woningen een label tussen E en C, na het uitvoeren van de werkzaamheden zullen de woningen label C of B hebben.
Naast het vervangen van de beglazing zal ook een mechanische luchtinstallatie aangebracht worden in de woning.

Buiten de woning
Aan de buitenzijde van de woning zal een modernisering aangebracht worden. De balkonhekken worden voorzien van een nieuw kleurtje, het portiek en het trappenhuis worden gemoderniseerd, waardoor de gebouwen een modern en nieuw uiterlijk zullen krijgen.

Planning
De planning is sterk afhankelijk van de noodzakelijke flora en fauna onderzoeken. Als alles goed gaat zal het project in het voorjaar 2023 van start gaan.

Delen

© CombiRaad 2024 - Design & realisatie: USEcc