CombiRaad Participatiemap 2021
CombiRaad CRVisie nieuwsbrief-artikel online

Publicatiedatum 24 mei 2024
Auteur redactie CombiRaad • Bron CR-Visie editie 14 - mei 2024

Samenwerking in een nieuw jasje

De CombiRaad en Woonkracht10 sloten in 2016 een samenwerkingsovereenkomst. Hierin staat wat zij van elkaar verwachten en welke rechten en plichten beide partijen hebben. De afspraken en manier van samenwerken werden officieel vastgelegd in een ander document: de participatiemap.

Kort geleden werd de participatiemap aangepast. Dit was nodig omdat er de laatste jaren veel veranderd is. Denk bijvoorbeeld aan het ontstaan van nieuwe functies en wisseling van medewerkers bij Woonkracht10. Of aan de coronacrisis, waardoor het nodig was om op afstand met elkaar in contact te blijven.

Tijdens een bijeenkomst werd de inhoud van de participatiemap besproken. Hier waren de CombiRaad, bestuurders en een aantal

medewerkers van Woonkracht10 bij betrokken. De vragen die werden gesteld: Wat gaat er goed? Wat kan of moet beter? Hoe passen de nieuwe functies in het schema? Hoe communiceren we met elkaar? De uitkomst van dit overleg is gebruikt om de participatiemap aan te passen. Deze laatste versie geeft meer duidelijkheid voor iedereen die ermee moet werken.

Erwin Zwijnenburg, bestuurder Woonkracht10, zegt hierover: “De samenwerking tussen de CombiRaad en Woonkracht10 staat als een huis. We weten elkaar altijd te vinden. Toch is het goed om vast te leggen hoe onze formele contacten verlopen. We hebben samen met de CombiRaad en medewerkers kritisch gekeken naar hoe we overleggen in de BAG’s (bewonersadvies-groepen), met het bestuur, met managers en gebiedsteams. Er ligt een participatiemap waar we weer verder mee kunnen.”

Delen

© CombiRaad 2024 - Design & realisatie: USEcc