CombiRaad SOK Kraaihoek
CombiRaad CRVisie nieuwsbrief-artikel online

Publicatiedatum 30 november 2020
Auteur redactie CombiRaad • Bron CR-Visie editie 7 -november 2020

Samenwerkingsovereenkomst (SOK) Kraaihoek Papendrecht getekend

Voor de sloop/nieuwbouw in de wijk Kraaihoek in Papendrecht (fase 1) is een belangrijke stap gezet. Op 14 oktober hebben de gemeente en Woonkracht10 de samenwerkingsovereenkomst (SOK) getekend.

Dit betekent nog niet dat er al met de sloop kan worden begonnen. De volgende stap is het maken van een bestemmingsplan. Wel is het nu al belangrijk voor de huidige bewoners. Voor hen treedt nu namelijk het Sociaal Plan in werking. Hierdoor kunnen zij voorrang krijgen bij het zoeken naar een andere 
woning binnen Papendrecht. Als zij terug willen keren in de nieuwbouw, krijgen ze ook daarbij voorrang. Verder is een ruime verhuisvergoeding ook onderdeel van het Sociaal Plan.

Gevarieerde wijk
Het nieuwe Kraaihoek gaat een gevarieerde wijk worden met een diversiteit aan woningen, voor starters tot senioren, en met veel groen. Van de 99 te slopen woningen komen er 139 terug, waardoor het aantal sociale huurwoningen gelukkig weer iets toeneemt.

De CombiRaad is – samen met de bewonersadviesgroep (BAG) – nauw betrokken geweest bij het tot stand komen van deze samenwerkingsovereenkomst. Maar hier blijft het niet bij. Ook in het vervolgtraject blijft de CombiRaad betrokken en attent om, in samenwerking met de huidige en toekomstige BAG en natuurlijk Woonkracht10, iets moois neer te zetten en waar nodig maatwerk te verlenen.

Delen

© CombiRaad 2023 - Design & realisatie: USEcc