CombiRaad Savornin Lohmanweg Alblasserdam
CombiRaad CRVisie nieuwsbrief-artikel online

Publicatiedatum 30 november 2022
Auteur redactie CombiRaad • Bron CR-Visie editie 11 - november 2022

Bewoners en BAG blij met eindresultaat renovatieproject

De werkzaamheden aan de 144 portiekwoningen op De Savor-nin Lohmanweg in Alblasserdam zijn afgerond, de bewoners-adviesgroep (BAG) heeft de laatste bijeenkomst achter de rug. De bewoners en de BAG zijn tevreden over de nieuwe voorzieningen en de maatregelen die zijn genomen om te isoleren en energie te besparen.

De woningen zijn flink onder handen genomen en voorzien van isolatieglas (triple HR+++ glas), spouwmuurisolatie en mechanische ventilatie. Daarnaast zijn ook de balkons, de toegangsdeuren en het schilderwerk aangepakt en werden er kunststof kozijnen geplaatst. Waar nodig zijn in een aantal woningen ook de keuken, badkamer en het toilet vervangen. “We merken het goed, het blijft in huis lekker warm zonder dat we veel stoken”, vertelt bewoner Dirk Smit. “Ook het mechanisch ventilatiesysteem en de boiler werken perfect, we zijn er heel blij mee. En de nieuwe vloer van het balkon vind ik zo mooi dat ik hem ook wel in huis zou willen.”

Sociale contacten
Dirk Smit was een van de vijf leden van de BAG die voor dit project werd gevormd. De BAG trad op als vertegenwoordiging van alle bewoners en onderhield het contact met de CombiRaad, Woonkracht10 en SlimOnderhoud, de aannemer van dit project (een samenwerking tussen Willems VGO en Twinstone). Dirk: “In het begin stond ik er wel wat sceptisch tegenover, maar er is echt naar ons geluisterd. Het is fijn om te merken dat een BAG inspraak heeft. We zijn dik tevreden over de samenwerking en de communicatie. Alles werd duidelijk uitgelegd en als er iets aan de hand was, werd dat heel snel opgepakt.” Zijn collega BAG-lid Jeroen Bekker heeft dezelfde ervaringen. “Het was leuk en

interessant om mee te doen en goed op de hoogte te zijn van het verloop van het project. Het kost je wel wat tijd om mee te doen aan de BAG, maar je weet vooraf wat er gaat gebeuren en het levert je sociale contacten op. Je leert veel mensen kennen, en je draagt bij aan het scheppen van een onderlinge band tussen de bewoners.”

Bewonersadviesgroep
Tijdens de coronacrisis werden de bewonersbijeenkomsten en vergaderingen van de BAG online georganiseerd. “Ja, het verliep allemaal even anders. We hebben zelfs een keer met de BAG-groep buiten vergaderd”, lacht Dirk. “Verder hebben we voor onze BAG ook een app-groep opgericht, dat werkt snel en gemakkelijk. Veel mensen uit de straat kennen mij, dus ik werd door de bewoners regelmatig aangesproken.”  Het oprichten van een BAG is niet verplicht, maar wordt door Dirk en Jeroen wel sterk aangeraden. “Als bewoner sta je alleen, maar de BAG is er voor iedereen. Bewoners kunnen bij de BAG-leden altijd terecht met vragen of voor informatie. De BAG heeft echt invloed, als individuele bewoner is het toch moeilijker om voor elkaar te krijgen wat een BAG wel lukt. Daarnaast konden we terecht bij de sociaal projectleider van Woonkracht10 en kregen we advies van onze contactpersoon van de CombiRaad, die veel ervaring heeft met renovatie en groot onderhoud”, vertelt Jeroen. Dirk: “Het is verbazingwekkend wat je als BAG voor elkaar krijgt, ook zaken die vooraf niet gepland waren. Zo hebben we nieuwe thermostaatknoppen voor de verwarmingsradiatoren gekregen en een scheerstopcontact in de badkamer. En de voorgestelde huurverhoging werd flink verlaagd, dat scheelt toch een hoop geld voor veel mensen.”

CombiRaad BAG Savornin Lohmanweg Alblasserdam

Delen

© CombiRaad 2024 - Design & realisatie: USEcc